Fasolka po bretońsku


21 września 2018, 18:49

Fasolke po bretońsku , najlepiej jest zrobić ją  z fasoli jaś .

Składniki :

1 kg fasoli jaś

1/2 łyrzeczki soli

2 duże kostki bulionu warzywnego

2 duże cebule

1/2 kg kiełbasy

2 łyżki oliwy z oliwek 

1 mały koncentrat pomidorowy

4 łyszki keczupu

1 łyżka słodkiej papryki

1 łyszka majranku

1 łyszka suszonej bazyli

1/2 łyżeczki mielonego kiminku

1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego

1 listek laurowy sól , pieprz .

 

1 .Namocz fasole na noc

2. Dodaj oliwe

3. przykryj fasole

4.Posiekaj cebule

5.Podsmarz cebule i kiełbasę

6. przełurz do fasoli

7.Dodać mały puszkę koncentratu pomidorowego

8. przypraw solą i pieprzem

9. majranek mielony, zielem angielskim

 

21 września 2018, 20:49
łoł świetny przepis.. na pewno spróbuję :) XD ale lol :)

Dodaj komentarz